Пошук по сайту:

Влада Києва планує побудувати дві ТЕЦ на смітті

Влада Києва планує побудувати дві ТЕЦ  на смітті
Влада Києва планує побудувати дві ТЕЦ на смітті

Концепція енергетичної стійкості Києва передбачає будівництво двох ТЕЦ, які працюватимуть у тому числі спалюючи сміття.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає пресслужба столичної адміністрації.

"Ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію. На це, власне, спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об’єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів", – сказав Пантелеєв.

"Для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми – дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. Таку практику широко використовують у європейських містах, і прагнемо застосовувати ми", – додав заступник голови КМДА.

За його словами, наразі влада столиці вивчить досвід Львова, де за сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку тривають роботи з будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу поблизу села Грибовичі, де здійснюється рекультивація місцевого сміттєвого полігону.

Читайте по темі: У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”

"Важливо, що в перспективі, за задумом інженерів, сміттєпереробний комплекс використовуватиме потенціал побутових відходів як джерело електричної енергії", – пояснив Пантелеєв.

Коментарі:

comments powered by Disqus