Пошук по сайту:

Дарницьку школу утеплять за 30 мільйонів по завищеним у півтора-два рази цінам

Дарницьку школу утеплять за 30 мільйонів по завищеним у півтора-два рази цінам
Дарницьку школу утеплять за 30 мільйонів по завищеним у півтора-два рази цінам

Управління освіти Дарницької РДА 4 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Київська будівельно-монтажна компанія» ремонт фасаду школи №217 за 30,64 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року в школі по пров.Поліській, 9 повинні утеплити фасад, зробити укоси, облаштувати приямки з навісами, встановити бетонні навіси над входами, зробити вихід на другий поверх, шахту для повітрозабору в укриття, облаштувати ганки та головний вхід, оновити цоколь, а також замінити двері та вікна. Фінансування робіт буде здійснюватися з місцевого бюджету. Договірна ціна є твердою.

 qhiqqkiqthidquhab

У підсумковій відомості ресурсів 3,42 млн грн припадає на мінераловатні плити товщиною 150 мм щільністю 135 кг/куб. м по 891 грн/кв. м без зазначення серії, виробника, тощо (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Нещодавно дарницькі освітяни замовляли для ремонту фасаду гімназії №237 базальтову вату Shtock Fasad Extra товщиною 150 мм та щільністю 135 кг/куб. м по 752 грн/кв. м, що на 16% дешевше.

Читайте по темі: Голова Департаменту регіонального розвитку КОДА Марищен придбав нову автівку

Ще 1,85 млн грн відведено на акрилову фарбу Ceresit CT46 по 716 грн/кг. «Хенкель Баутехнік (Україна)» продає її по 315 грн/кг, а «Епіцентр» по 300 грн/кг, що вдвічі дешевше.

Металопластикові вікна замовили по 7 200 грн/кв. м без зазначення камерності, кількості склопакетів та опору теплопередачі. Недавно Управління освіти Святошинської РДА для ремонту фасаду школи №288 замовляло металопластикові вікна по 4 288 грн/кв. м.

Керамічну цеглу 250х120х65 мм марки М100 врахували по 11 грн/шт, а «Епіцентр» продає її по 7 грн/шт, що на 36% дешевше.

Теплоізоляційні плити з пінополістиролу товщиною 100 мм замовили по 634 грн/кв. м, або 6 340 грн/куб. м. Управління освіти Святошинської РДА для ремонту фасаду школи №288 замовляло пінополістирол ПСБС-35 товщиною 100 мм по 3 683 грн/куб. м, що на 42% дешевше.

Орієнтовна переплата по зазначених позиціях складає 2,61 млн грн, цього вистачило б на закупівлю 60 купольних арти-FPV пристроїв.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в тендері треба було принести сертифікати ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю», ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління», ДСТУ ISO 45001:2019 «Системи управління охороною здоров’я та безпекою праці» та ДСТУ ISO 50001:2020 «Системи енергетичного менеджменту». А також протоколи періодичних випробувань на запобіжні пояси та стропи та сертифікати на сигнальні жилети та захисні каски із підтвердженням оплати вищезазначених засобів.

Управління освіти Дарницької РДА очолює Євгенія Списовська, уповноваженою особою з питань закупівель є Ірина Антонюк.  У 2022 році правоохоронці повідомили Списовській про підозру в розтраті бюджетних коштів у великому розмірі. Ще вона відома закупівлею солі з іонами срібла.

ТОВ «Київська будівельно-монтажна компанія» керує Сергій Данилець, а володіє Інна Чаус. До липня 2022 року засновником фірми був Анатолій Похила, який в 2020 році безуспішно балотувався в Київраду від «Європейської солідарності».

Читайте по темі: Позафракційний депутат Ради Яценко отримав у спадок квартиру у Києві за 10,9 млн гривень

З 2017 року фірма натендерила 689,57 млн грн, найбільше в нинішнього замовника.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»

Читайте по темі:

Сотні мільйонів на відбудову Херсонщини віддали компанії, пов’язаній з місцевою владою, поліцейськими і “Великим будівництвом”
У Подільському районі Києва рятувальники гасять пожежу, є потерпілий
Екскерівницю Червоного Хреста одного з підрозділів в Києві запідозрили у привласненні "гуманітарки" на майже 4 мільйони
Закупка борнежилетів: ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго"
На Дніпропетровщині по проекту «Великого будівництва» хочуть із «заточками» освоїти 1,4 мільярда на ремонті лікарні у Кривому Розі
Як відбувається будівництво підземної школи у Запоріжжі
Близькі родичі київських посадовців використовують дітей-сиріт, щоб уникнути мобілізації і втекти за кордон
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
Київский дитсадок на Дарниці відремонтують за 217 мільйонів з дорогим утеплювачем

Коментарі:

comments powered by Disqus