Пошук по сайту:

Понад 180 кандидатів знімуться з виборів у Франції, щоб зупинити ультраправих

Понад 180 кандидатів знімуться з виборів у Франції, щоб зупинити ультраправих
Понад 180 кандидатів знімуться з виборів у Франції, щоб зупинити ультраправих

У вівторок опоненти "Національного об’єднання" у Франції посилили спроби відсторонити ультраправу партію від влади – майже дві сотні кандидатів заявили, що відмовляться від участі у другому турі виборів, щоб уникнути розколу голосів виборців.

Про це повідомляє агентство Reuters

Деталі: За оцінками місцевих ЗМІ, на які посилається агентство, понад 180 кандидатів підтвердили, що не братимуть участі у недільному другому турі виборів до 577-місного національного парламенту Франції.

Інші мають час до 18:00 за Парижем, щоб ухвалити аналогічне рішення.

"Національне об’єднання" Марін Ле Пен вийшло на перше місце у першому турі голосування в неділю. Центристський табір Емманюеля Макрона опинився на третьому місці, а на другому – лівий "Новий народний фронт".

Читайте по темі: Донори демократичної партії США закликали Байдена припинити участь у виборах

Водночас далеко не очевидно, що "Національне об’єднання" зможе отримати 289 місць, необхідних для більшості, а зняття їхніх опонентів з виборів може ще більше віддалити таку перспективу для ультраправих.

За підрахунками соціологів, у першому турі "Національне об’єднання" могло отримати десь 250-300 мандатів. Але це було до тактичного зняття кандидатур і міжпартійних закликів до виборців підтримати того кандидата, який мав найкращі шанси на перемогу над місцевим суперником "Національного об’єднання".

"Матч ще не закінчився. Ми повинні мобілізувати всі наші сили", – прокоментувала представниця соціалістів, мер Парижа Анн Ідальго.

Коментарі:

comments powered by Disqus