Пошук по сайту:

Україна та Угорщина готують договір про двосторонні відносини

Україна та Угорщина готують договір про двосторонні відносини
Україна та Угорщина готують договір про двосторонні відносини

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр Угорщини Віктор Орбан домовилися працювати над угодою, яка зніме двосторонні проблеми.

Про це йшлося в заяві лідерів двох країн у вівторок після зустрічі в Києві

У розмові з журналістами лідери підкреслили, що зустріч стала важливим кроком для вирішення проблем, накопичених протягом тривалого часу.

"Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документа між нашими державами, який регулюватиме всі наші відносини і буде заснований на дзеркальному підході у відносинах між країнами", – заявив Володимир Зеленський.

Віктор Орбан також вважає, що переговори наблизили дві країни до можливого підписання нової угоди.

Читайте по темі: Сікорський про візит Орбана до Москви: Мав би просити Путіна повернути додому українських дітей

"Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами, ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини", – сказав Орбан.

Крім того, Віктор Орбан наголосив, що Угорщина готова підтримати модернізацію української економіки, а також має намір допомагати Україні у період свого головування у раді ЄС.

"Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо", – додав глава угорського уряду.

Коментарі:

comments powered by Disqus