Пошук по сайту:

WSJ: НАТО призначить відповідального за довгострокову допомогу Україні

WSJ: НАТО призначить відповідального за довгострокову допомогу Україні
WSJ: НАТО призначить відповідального за довгострокову допомогу Україні

Північноатлантичний Альянс планує створити посаду відповідального за надання довгострокової допомоги Україні. Це один із комплексу заходів, спрямованих на збереження і посилення довгострокової підтримки України на тлі зростання підтримки європейських ультраправих сил, а також потенційної перемоги на листопадових виборах президента в США Дональд Трампа.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal.

Як повідомили журналістам офіційні представники США і Альянсу, відповідне рішення оголосять на майбутньому саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні, який відбудеться 11 липня. Посаду займе високопоставлений цивільний чиновник, який перебуватиме у Києві. Він займатиметься довгостроковими потребами України у військовій модернізації, а також питаннями невійськової підтримки. Хто саме обійме нову посаду наразі не повідомляється.

Крім того, НАТО створить нове командування у Вісбадені (Німеччина) для координації поставок військової техніки до Києва та навчання українських військ.

Координатор військових поставок в Україну звітуватиме як перед штаб-квартирою Альянсу в Брюсселі, так і перед новим командуванням, яке створюється у Вісбадені.

Читайте по темі: Німеччина і США зробили крок до зміцнення української ППО, — Зеленський

The Wall Street Journal зазначає, що ці кроки спрямовані на те, щоб зміцнити перспективи України в кінцевому підсумку приєднатися до Альянсу, не пропонуючи їй членства.

Коментарі:

comments powered by Disqus