Пошук по сайту:

Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters

Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters
Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters

Бюджетний комітет парламенту Німеччини затвердив виділення більше 6 млрд євро на закупівлю танків, боєприпасів і систем протиповітряної оборони.

Про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що на ці кошти будуть придбані 105 танків Leopard 2 A8 та 200 тис. артилерійських снарядів. “Окрім цього будуть придбані чотири системи Patriot за 1,35 млрд євро”, - йдеться у матеріалі.

За словами членів комітету, придбання цієї техніки та боєприпасів сприятиме досягненню військових планів Німеччини й дозволить надати допомогу Україні. “Деякі танки будуть передані німецькій бойовій бригаді у Литві, яка створюється у рамках зусиль НАТО зі стримування Росії, а решта посилять бронетанкові сили у Німеччині, які нині нараховують 300 одиниць техніки”, - зауважує Reuters.

Очікується, що ця найсучасніша версія танка Leopard буде взята на озброєння Збройними силами Німеччини між 2027 й 2030 роками.

Reuters додає, що протягом пів року Німеччина вже схвалила різноманітних військових закупівель майже на 27 млрд євро. “За кілька днів після вторгнення Росії до України у 2022-му році, канцлер Німеччини Олаф Шольц здивував союзників оголосивши Zeitenwende (поворотний момент), що передбачав створення спеціального фонду у 100 млрд євро для модернізації війська”, - нагадує агенство.

Читайте по темі: Франція по пенальті обіграла Португалію і вийшла до 1/2 фіналу

Коментарі:

comments powered by Disqus