Пошук по сайту:

У Франції російський вітрильник не пустили на морський фестиваль

У Франції російський вітрильник не пустили на морський фестиваль
У Франції російський вітрильник не пустили на морський фестиваль

Українці Бретані (регіону на північному заході Франції) спільно з французькими активістами, домоглись скасування участі російського вітрильника «Штандарт» (копії фрегата царя Петра І) у великому морському фестивалі у французькому Бресті.

Про це  розповіла Світлана Жестан, президентка асоціації «Іруаз – Україна».

«Ми добились зустрічі з Фортуне Пеллікано, заступником мера і президентом морських фестивалів Бреста. Він заявив, що корабель «Штандарт», який перебуває під дією санкцій ЄС, яка поширюється також на історичні репліки суден, не зможе пришвартуватись у Бресті на час свята. Тобто не буде прийнятий і не зможе бути на морському святі», - розповіла Жестан.

 eiqrriqzhiqqehab

Зазначається, що напередодні асоціація «Іруаз - Україна» та ініціативна група «Ні «Стандарту» в Європі» провели черговий мітинг на площі Свободи у Бресті, щоб переконатися, що місцева влада виконає рішення префектури Фіністера про заборону російському кораблю «Штандарт» заходити в порт для участі у великому морському фестивалі в рамках європейських санкцій проти Росії.

«Він не може зайти до нас в Брест», - підтвердила Жестан, яка вже не вперше організовує протести проти присутності російського вітрильника.

Читайте по темі: РФ влаштувала масову вирубку лісів в окупованій Донецькій області, - ЦНС

Коментарі:

comments powered by Disqus