Пошук по сайту:

Британія надасть Україні кредитну підтримку для виробництва зброї

Британія надасть Україні кредитну підтримку для виробництва зброї
Британія надасть Україні кредитну підтримку для виробництва зброї

Міністри оборони України та Великої Британії Рустем Умєров і Джон Гілі в присутності Президента Володимира Зеленського підписали Угоду між урядами країн щодо офіційної кредитної підтримки в розвитку оборонних спроможностей України.

Про це повідомили в Офісі Президента.

Як зазначається, документ дозволить започаткувати у сфері оборонних спроможностей українсько-британські проєкти. Йдеться, зокрема, про постачання й налагодження ремонту та часткового виробництва систем протиповітряної оборони, бронетехніки і боєприпасів.

Угода передбачає, що британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на £2 мільярди.

Читайте по темі: 41 загиблий та більше 180 поранених: Росіяни вдарили двома балістичними ракетами по одному з навчальних закладів Полтави

"Ця сума неостаточна й може бути збільшена в майбутньому", – уточнили в ОП.

Повідомляється, що завдяки цьому до 2026 року вдасться забезпечити Сили оборони України системами ППО, засобами радіолокації й ураження, також отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів, запасних частин і компонентів до артилерійських установок, бронетехніки західного зразка тощо.

"Через необхідність швидкого розвитку спроможностей і високу вартість оборонних проєктів Україна не може їх зараз профінансувати зі свого державного бюджету", - пояснили в Офісі Президента.

Термін погашення кредиту, за інформацією ОП, становить 15 років.

Коментарі:

comments powered by Disqus