Пошук по сайту:

В Італії пройде черговий раунд переговорів про припинення вогню у секторі Гази

В Італії пройде черговий раунд переговорів про припинення вогню у секторі Гази
В Італії пройде черговий раунд переговорів про припинення вогню у секторі Гази

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс у неділю прибуде до Рима для участі у переговорах стосовно припинення вогню в секторі Гази та звільнення ізраїльських заручників, захоплених угрупованням ХАМАС.

Про це повідомляє Axios.

В Італії Бернс, як очікується, зустрінеться з високопосадовцями Ізраїлю, Катару та Єгипту, щоб домовитися про звільнення заручників та припинення вогню в секторі Гази. Це відбувається в той момент, коли відповідні переговори перебувають на вирішальному етапі.

Родини американських заручників ХАМАСу заявили, що оптимістичніше налаштовані щодо досягнення угоди після того, як президент Джо Байден зустрівся з головою уряду Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу під час його візиту до США.

Згідно з даними Axios, очікується, що зустріч у Римі не стосуватиметься розбіжностей щодо можливої угоди про перемир’я, а зосередиться насамперед на стратегії подальших дій.

Представники Ізраїлю на переговорах не сподіваються, що зустріч у Римі приведе до прориву, та сумніваються, що тиск Байдена переконав Нетаньягу пом’якшити деякі з його вимог, через які зірвались попередні переговори – зокрема збереження ізраїльського контролю над кордоном між Газою та Єгиптом.

Читайте по темі: США анонсували новий пакет безпекової допомоги Україні на $250 мільйонів

Коментарі:

comments powered by Disqus