Пошук по сайту:

У Росії позбавили адвокатського статусу захисника кримських політв’язнів Ладіна

У Росії позбавили адвокатського статусу захисника кримських політв’язнів Ладіна
У Росії позбавили адвокатського статусу захисника кримських політв’язнів Ладіна

Росіяни позбавили ліцензії на зайняття адвокатською діяльністю Олексія Ладіна, відомого у Криму в справах політв’язнів, справах щодо викрадених українців з новоокупованих територій.

Про це повідомила «Кримська солідарність».

«Кваліфікаційна комісія адвокатської палати Тюменської області в Росії позбавила Олексія Ладіна статусу адвоката. Приводом для такого рішення стали дві адміністративні справи, відкритих стосовно адвоката за публікації в соціальні мережі Facebook», - йдеться в дописі.

Уточнюється, що члени комісії вирішили, що захисник кримських політвязнів «порушив адвокатську етику».

Адвокат Еміль Курбедінов назвав це переслідуванням через адвокатську діяльність Ладіна.

«Усі знають, що Олексій веде гучні кримінальні справи, в яких бере участь федеральна служба безпеки, звинувачують людей за статтями, що стосуються екстремізму та тероризму. На даний момент Олексій захищає українських військовополонених», - сказав Курбедінов.

Читайте по темі: Азербайджан веде перемовини про постачання російського газу через Україну

У коментарі "Суспільному" Олексій Ладін сказав, що не згоден з рішенням і планує його оскаржити.

"Що стосується моїх підзахисних — я продовжуватиму їх захищати. Ті справи, які вже в суді — буду виступати як захисник, разом з адвокатом. На слідстві бути не зможу", — зазначив він.

Як повідомляє правозахисна ініціатива “Трибунал. Крымский эпизод” у Телеграмі, позбавлення ліцензії стало можливим після фабрикації щодо Ладіна справи про "демонстрацію екстремістської символіки" та "дискредитацію російської армії".

Коментарі:

comments powered by Disqus