Пошук по сайту:

США виділяють 1,7 мільярда доларів допомоги Україні

США виділяють 1,7 мільярда доларів допомоги Україні
США виділяють 1,7 мільярда доларів допомоги Україні

Пентагон оголосив у понеділок про надання нового пакету військової допомоги в розмірі $200 млн для задоволення критичних потреб України, а також $1,5 млрд в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. 

Про це йдеться в повідомленні Пентагону

Наданий США пакет на $200 млн містить, зокрема, перехоплювачі ППО, боєприпаси для ракетних систем та артилерії, протитанкові озброєння.

Крім того, Міністерство оборони оголошує про надання пакету підтримки з використанням близько 1,5 млрд доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Ця допомога включає можливості для посилення української ППО, вогневих засобів та протитанкових озброєнь, а також фінансування для підтримки обладнання, яке раніше було надано Сполученими Штатами.

Зокрема, ідеться про боєприпаси для передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS); боєприпаси для ППО малої та середньої дальності; ракети RIM-7 для протиповітряної оборони; засоби радіоелектронної боротьби; боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS); 155- та 105-міліметрові артилерійські снаряди; мінометні міни калібру 120 мм; високоточні авіаційні боєприпаси; ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW); протитанкові комплекси Javelin та AT-4; стрілецька зброя; вибухові матеріали, обладнання та боєприпаси для підриву; системи захищеного зв’язку; послуги супутникової зйомки; запасні частини, технічне обслуговування і підтримка, а також інше допоміжне обладнання.

Зазначається, що США продовжуватимуть працювати разом з близько 50 країнами над тим, щоб забезпечувати Україну критично важливими засобами, необхідними для боротьби з російською агресією.

Читайте по темі: Іран підтвердив передачу Росії "балістики" для обстрілу України

Коментарі:

comments powered by Disqus