Пошук по сайту:

В.о. голови Укренерго призначено члена правління Брехта

В.о. голови Укренерго призначено члена правління Брехта
В.о. голови Укренерго призначено члена правління Брехта

Виконувачем обов’язків глави НЕК "Укренерго" призначено члена правління Олексія Брехта. Про це повідомив ексголова компанії Володимир Кудрицький.

Брехт відповідає за експлуатацію, відновлення і розвиток високовольтної інфраструктури компанії.

"Упевнений, що досвід і професіоналізм Олексія Брехта та команди Укренерго дадуть змогу забезпечити продовження належної підготовки енергосистеми до важкої зими", – написав Кудрицький.

За його словами, наглядова рада 2 вересня також ухвалила рішення щодо проведення конкурсу на цю посаду.

Кудрицький також уточнив, що позачергове засідання НР було ініційоване ним, оскільки питання звільнення і призначення керівника Укренерго – це повноваження виключно ради.

Читайте по темі: Олексія Брехта призначили в.о. голови правління «Укренерго» замість Кудрицького

"Це важливо не лише як принцип. Саме незалежність корпоративного управління компанії та прозорі бізнес-процеси – ключова запорука надання західними партнерами EUR1,5 млрд фінансової підтримки на відновлення енергосистеми та її захист", – зазначив Кудрицький.

За його словами, рішення щодо його звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій НЕК, оскільки він надав членам ради детальний звіт щодо кожного об’єкта, і до нього жодних запитань не було.

"Збереження в Укренерго професійної команди і призначення до наглядової ради всіх незалежних її членів – запорука того, щоб у майбутньому компанія не стала генератором такого роду грошових потоків і не втратила підтримку західних партнерів, яка повністю використовується для відновлення енергосистеми. Мій наступник має бути обраний на прозорому публічному конкурсі. Саме так було призначено і мене чотири роки тому", – підсумував Кудрицький.

Коментарі:

comments powered by Disqus