Пошук по сайту:

В Кремлі злякалися шпигунів: У чиновників Путіна "забирають" iPhone

В Кремлі злякалися шпигунів: У чиновників Путіна "забирають" iPhone
В Кремлі злякалися шпигунів: У чиновників Путіна "забирають" iPhone

Співробітникам адміністрації Путіна, які займатимуться кампанією з виборів президента-2024, доведеться позбавитися iPhone – зробити це від них вимагають до 1 квітня.

Причина – поширена серед влади РФ думка, що ці гаджети більшою мірою схильні до злому та шпигунства з боку західних фахівців у порівнянні з іншими смартфонами.

Замість iPhone кремлівським чиновникам "рекомендували" використовувати телефони з операційними системами Android, її китайськими аналогами чи "Аврора". "Остання розроблена російською компанією "Відкрита мобільна платформа" - "дочкою" ПАТ "Ростелеком", - повідомляють РосЗМІ .

Крім співробітників внутрішньополітичного блоку адміністрації Путіна, як зазначається, вказівку позбавитися iPhone отримають і чиновники регіональних внутрішньополітичних блоків. До самого ж умовного внутрішньополітичного блоку АП, підкреслюється, входять чотири управління:

  • з внутрішньої політики;
  • за громадськими проектами;
  • щодо забезпечення діяльності Держради;
  • з розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та інфраструктури зв’язку.

"Співробітники перших трьох управлінь займатимуться кампанією з виборів президента-2024, підготовка до якої активізувалася на початку 2023 року", – йдеться у матеріалі.

Це не перший випадок

Раніше федеральна влада РФ "звертала увагу" губернаторів і федеральних органів виконавчої влади на "необхідність використання в рамках службової діяльності виключно вітчизняних засобів обміну миттєвими повідомленнями". А трохи згодом російським чиновникам рекомендували відмовитися від використання Zoom на користь місцевої Trueconf.

У той же час у РФ мають намір створити "суверенну мобільну екосистему", в основі якої будуть незалежні від західних IT-гігантів технології. "ОС "Аврора" розроблялася саме за цією логікою. ... Щодо неї є кілька непублічних доручень президента", – зазначають автори матеріалу.

Коментарі:

comments powered by Disqus