Пошук по сайту:

Twitter змінив логотип: рішення Маска накрутило курс відомої криптовалюти

Twitter змінив логотип: рішення Маска накрутило курс відомої криптовалюти
Twitter змінив логотип: рішення Маска накрутило курс відомої криптовалюти

У мережі мікроблогів Twitter трохи оновився дизайн. Такі зміни призвели до того, що котирування популярної криптовалюти Dogecoin злетіли на третину.

Деякі користувачі платформи помітили, що замість звичної їм блакитної пташки (логотипу всієї соцмережі) на місці кнопки "Додому" у верхньому лівому кутку сторінки з’явилося фото собаки породи шиба-іну. Це зображення є логотипом криптовалюти Dogecoin, прихильником якої довгий час є гендиректор Twitter, американський мільярдер Ілон Маск .

Не можна сказати, що така зміна пройшла без уваги з його боку. На своїй сторінці мільярдер опублікував присвячений цьому мем і нагадав, що раніше обіцяв купити Twitter та замінити логотип соцмережі на шиба-іну. Однак у самій компанії подію ніяк не прокоментували.

Маск пожартував на тему зміни логотипу Twitter. qhiddrixtiqzxhab

Те, що сталося, сприятливо позначилося на курсі DOGE. Вартість мем-коїна зросла на 30% - з $0,077 до $0,102 за монету. Крім того, Dogecoin став одним із найбільш обговорюваних трендів у Twitter.

Варто зазначити, що Маск уже не перший рік підтримує Dogecoin. Наприклад, у 2021 році компанія-виробник електрокарів Tesla, яка йому належить, почала приймати цей альткоїн як оплату деяких своїх товарів.

Мільярдер і сам зізнавався, що інвестував кошти у криптовалюту, включаючи DOGE. Крім того він купив ці монети і для свого сина.

Оновлення дизайну Twitter відбулося на тлі судового процесу, в якому інвестори Dogecoin вимагають від Маска $258 млрд. У позові йдеться, що один із найбагатших людей у світі навмисне роздув вартість DOGE, щоб потім продати свої запаси криптовалюти заради мільярдної вигоди. Сам Маск стверджує, що не продав жодного DOGE, а лише продовжує поповнювати запаси цього активу.

Коментарі:

comments powered by Disqus