Пошук по сайту:

Мінфін США ввів санкції проти керівництва «Альфа-Груп»

Мінфін США ввів санкції проти керівництва «Альфа-Груп»
Мінфін США ввів санкції проти керівництва «Альфа-Груп»

Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо російської бізнес-асоціації та чотирьох представників російської фінансової еліти, прагнучи посилити тиск у відповідь на вторгнення в Україну.

Mikhail Fridman eiqrtiqxhiqxxhab

Серед інших під санкції потрапив засновник "Альфа-Груп" Михайло Фрідман, який у 2023 році посів 140-е місце у світовому рейтингу мільярдерів від Forbes (Фото: LetterOne Group , Flickr , License )

Особи, що потрапили під санкції, входять або раніше входили до наглядової ради великого російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп». Серед сфер його діяльності є нафта, газ, інвестиції та фінансові послуги.

Михайло Фрідман — засновник «Альфа-Груп» і колишній голова наглядової ради. Петро Авен очолює російську страхову компанію, перебуває у наглядовій раді «Альфа-Груп» і входить до комітету Союзу промисловців і підприємців.

Герман Хан народився в Україні. Він входить до наглядової ради «Альфа-Груп», очолює російську будівельну компанію та пов’язаний ще з одним будівельним підприємством.

Олексій Кузьмичов - член наглядової ради "Альфа-Груп", керівник російської інвестиційної компанії.

Щодо всіх чотирьох ввели санкційні обмеження на підставі постанови №14024 «за діяльність у сфері фінансових послуг Російської Федерації».

Окрім того, санкції торкнулися об’єднання роботодавців «Російська спілка промисловців та підприємців».

Організація орієнтована на технологічний сектор російської економіки та приділяє особливу увагу діяльності, пов’язаної з імпортозаміщенням, технологічною незалежністю та розвитком технологій. Вона брала активну участь у вирішенні питань, пов’язаних із санкціями, накладеними на режим Путіна після вторгнення в Україну.

«Представники російської еліти повинні зрозуміти, що їм не можна вести справи у звичайному режимі, поки Кремль веде війну проти українського народу, – сказав заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо. — Наша міжнародна коаліція домагатиметься, щоб тих, хто сприяє невиправданому та безпричинному вторгненню в Україну, притягнули до відповідальності».

Ці санкції мають серйозні наслідки. Уся власність або активи зазначених осіб у США або під контролем американських організацій тепер заморожені, і про них необхідно повідомляти Управління з контролю за іноземними активами (OFAC). Окрім того, під ті ж санкції потрапляють і підприємства, якщо зазначені особи прямо чи опосередковано володіють половиною та більше відсотками їх акцій.

Будь-які транзакції за участю осіб, які перебувають під санкціями, а також їх заморожених активів, суворо заборонені для громадян США та всередині Сполучених Штатів, за винятком випадків, коли це прямо дозволено OFAC. Заборона поширюється на кошти, товари чи послуги, які надають чи одержують особи, які потрапили під санкції.

Проти згаданих осіб уже запровадили санкції Австралія, Канада, Євросоюз, Нова Зеландія та Великобританія.

Коментарі:

comments powered by Disqus