Пошук по сайту:

США запровадили санкції проти мережі, яка підтримувала режим Асада в Сирії

США запровадили санкції проти мережі, яка підтримувала режим Асада в Сирії
США запровадили санкції проти мережі, яка підтримувала режим Асада в Сирії

Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти мережі фізичних та юридичних осіб, яка живила режим Башара Асада в Сирії та його збройні формування шляхом продажу наркотиків, а також реалізації незаконних фінансових й торгових схем.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC).

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти 11 осіб і організацій, які підтримують режим президента Сирії Башара Асада шляхом незаконних фінансових переказів і торгівлі наркотиками, а також видобутку та експорту сирійських товарів», - зауважили в американському відомстві.

Йдеться, зокрема, про виробництво та експорт каптагону - стимулятора амфетамінового ряду, який викликає сильну залежність. Цей наркотичний засіб переправляється із Сирії до інших країн Близького Сходу, а також у Європу. Прибутки від незаконної торгівлі каптагоном стали основним джерелом для режиму Асада, збройних сил і воєнізованих формувань Сирії, зауважили в Мінфіні США.

Крім того, Асад отримує значні прибутки від видобувної промисловості у взаємодії з іноземними організаціями. Режим також намагається використовувати валютні біржі та інший легальний бізнес для того, щоби обходити раніше введені санкції.

Коментарі:

comments powered by Disqus