Пошук по сайту:

Тестували сухий шампунь: дівчата підірвали будинок, бо хотіли повторити тренд із TikTok

Тестували сухий шампунь: дівчата підірвали будинок, бо хотіли повторити тренд із TikTok
Тестували сухий шампунь: дівчата підірвали будинок, бо хотіли повторити тренд із TikTok

У соціальних мережах дуже популярними стали кліпи, де підлітки перевіряють якість сухого шампуню шляхом розпилення на ароматичні свічки.

У місті Хельсінге (Данія) стався вибух у багатоквартирному будинку. Внаслідок інциденту четверо дівчат віком від 10 до 12 років та їхня матір зазнали травм різного ступеня важкості. Батько, який і врятував усю сім’ю, також отримав поранення. Про цей випадок пише видання Bild.

За попередньою версією правоохоронців, причиною трагедії став небезпечний інтернет-челендж із сухим шампунем, адже на місці вибуху виявлено декілька банок цього гігієнічного засобу.

Напередодні у соціальних мережах, зокрема в TikTok та Instagram, дуже популярними стали кліпи, в яких підлітки перевіряють якість сухого шампуню шляхом розпилення на ароматичні свічки.

Підлітки повторюють небезпечний експеримент, аби отримати багато переглядів та вподобайок, однак не знають, що газ в балончиках може не лише створювати полум’я, а й призводить до вибухів.

Дві данські асоціації із захисту прав споживачів попереджають про серйозність цієї проблеми й наголошують на важливості батьківського контролю, а також просять модераторів соціальних мереж відповідальніше ставитися до поширення потенційно небезпечного контенту.

Читайте по темі: Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

"Якщо ця пожежа пов’язана з трендом в TikTok, то дітям та молоді більше не можна користуватися цими платформами. Потрібно закликати батьків до відповідальності", — заявила Міріам Міхаельсен, речниця організації "Медіа-рада для дітей та молоді".

Своєю чергою, Уффе Рабе Краг, політичний речник організації "Tænk", наголосив на важливості діалогу між батьками та дітьми, оскільки сьогодні життя молоді значною мірою оцифроване.

Попри те, що деякі подібні відео вже були видалені з TikTok, цей тренд продовжує поширюватися на інших соціальних платформах.

Сухий шампунь, вибух, чому ним не можна користуватися сухим шампунем, косметичні засоби, курйози, тренд TikTok eiqtitiuuhab

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Soniris Arroyo (@soni_ris)

Коментарі:

comments powered by Disqus