Пошук по сайту:

У Європі встановлять контроль за роботою Telegram

У Європі встановлять контроль за роботою Telegram
У Європі встановлять контроль за роботою Telegram

Бельгійський інститут поштових послуг та телекомунікацій (BIPT) почне наглядати за діяльністю Telegram на території Євросоюзу.

Про це пише De Standaart. Регулятор перевірятиме роботу месенджера на відповідність закону про цифрові послуги (Digital Service Act, DSA), який вимагає від власників майданчиків модерувати контент під загрозою штрафу або обмеження доступу.

BIPT був обраний в якості контролюючого органу, оскільки команда Telegram, що базується в Дубаї, призначила своїм європейським представником бельгійську компанію EDSR. Статус регулятора інститут отримає після відповідної публікації в офіційному віснику ЄС. Після цього будь-хто зможе подати скаргу до BIPT на протиправний контент у Telegram за відсутності реакції на таку з боку адміністрації месенджера.

Здійснювати нагляд за Telegram буде досить складно, вважає директор з публічної політики європейської юридичної агенції AWO Матіас Вермюлен. За його словами, творець месенджера росіянин Павло Дуров сповідує принцип "вільної комунікації", тому його майданчик практично не співпрацює з урядами, і в порівнянні з іншими програмами тут "багато дозволено".

Так, Telegram звинувачують у тому, що через політику відкритості платформа стала "Диким Заходом інтернету" і тепер її використовують радикальні ісламісти, вкрай праві екстремісти, а також торговці наркотиками та зброєю.

Коментарі:

comments powered by Disqus