Пошук по сайту:

У Пентагоні розкрили вміст першої частини нового оборонного пакету для України

У Пентагоні розкрили вміст першої частини нового оборонного пакету для України
У Пентагоні розкрили вміст першої частини нового оборонного пакету для України

Новий пакет військової допомоги Україні міститиме озброєння й техніку на $150 млн в межах фінансування за президентськими повноваженнями, а також понад $2,2 млрд з фонду Ініціативи сприяння безпеці України.

Про це повідомило Міністерство оборони США.

«Це  включає, в тому числі, ухвалення пакету за президентськими повноваженнями (PDA) вартістю до $150 мільйонів для надання Україні ключових можливостей», - зауважили в оборонному відомстві США.

Передбачається, що в Україну будуть поставлені ракети для ЗРК HAWK, боєприпаси для HIMARS, артснаряди калібрів 155 мм і 105 мм; мінометні снаряди 81 мм; протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4; боєприпаси до стрілецької зброї та гранати.

Крім того, ЗСУ отримують обладнання та боєприпаси для підривних робіт; тактичні транспортери, аеронавігаційні системи та обладнання для забезпечення діяльності літаків; а також запчастини, техобслуговування та інше допоміжне обладнання.

Паралельно США виділяють близько $2,2 млрд в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), які підуть на закупівлю для України ракет-перехоплювачів для систем ППО Patriot і NASAMS. Причому доставка буде прискорена – за рахунок перенесення на пізніший термін замовлень для інших країн, як про це раніше заявляв президент США Джо Байден.

Читайте по темі: Адміністрація США: Наступного тижня слід очікувати нових заяв по F-16 для України

«Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами, щоб гарантувати, що відважні оборонці України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією»,- підкреслили в оборонному відомстві США.

Коментарі:

comments powered by Disqus