Пошук по сайту:

Після розслідування українська філія Jabil припинила постачати супутникові системи для РФ

Після розслідування українська філія Jabil припинила постачати супутникові системи для РФ
Після розслідування українська філія Jabil припинила постачати супутникові системи для РФ

У розпорядженні редакції опинилися митні дані за 2023 рік, згідно з якими в Росію було ввезено близько 22 тисяч систем супутникового зв’язку, зібраних в Україні на суму близько $5 млн.

У відповідь на запит журналістів компанія Jabil Inc. вказала, що підприємство в Ужгороді в Україні не здійснює постачання товарів у Росію. Після публікації матеріалу «Слідства.Інфо» у «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» зазначили, що підприємство припинило все постачання замовнику Gilat. 

Після публікації розслідування «Слідства.Інфо» «Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії. Їх офіційно постачає в РФ ізраїльський підрядник Пентагону» ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» зазначило, що припинило все постачання замовнику.

«Ми негайно припинили все виробництво і поставки замовнику Gilat в середині березня 2024 року щойно дізналися про ризики того, що продукція, яку ми виготовляємо для Gilat, може опинитися в Росії. Ми не відновимо поставки для Gilat, поки не отримаємо запевнення та гарантії того, що замовник не постачає готову продукцію, що містить частини, виготовлені Jabil, до Росії, або не продає таку готову продукцію третім особам, які можуть поставляти її до Росії»,  йдеться у повідомленні.

Раніше журналісти «Слідства.Інфо» писали, що системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які для ізраїльської корпорації Gilat Satellite Networks виробляє в Ужгороді завод американської аутсорсингової компанії Jabil Circuit, масово імпортуються в Росію і можуть допомагати російським військовим виконувати поставлені задачі, а отже окуповувати території України. У розпорядженні «Слідства.Інфо» опинилися митні дані за 2023 рік, згідно з якими в Росію було ввезено близько 22 тисяч систем зібраних в Україні на суму близько $5 млн. Це в 6 разів більше, ніж протягом 2022 року, коли в Росію потрапило обладнання українського походження бренду Gilat на $840 тис.

Читайте по темі: Кремль наказав пропагандистам називати війну в Україні по-новому

«Слідство.Інфо» додзвонилося до двох магазинів у Росії, які підтвердили постачання супутникових систем зв’язку російським військовим на так звану СВО. Продавець одного з магазинів підтвердив, що у них були системи, зроблені в Україні. 

slidstvo.info

Коментарі:

comments powered by Disqus