Пошук по сайту:

Скупив нерухомості на мільйони доларів: Як живе ексміністр-втікач Микола Злочевський в Дубаї

Скупив нерухомості на мільйони доларів: Як живе ексміністр-втікач Микола Злочевський в Дубаї
Скупив нерухомості на мільйони доларів: Як живе ексміністр-втікач Микола Злочевський в Дубаї

Родина Миколи Злочевського, колишнього міністра екології часів президента-втікача Януковича, володіє двома розкішними апартаментами в Дубаї.

Про це пише портал Антикор.

Джерело «Антикору» надало фотографії з житлового комплексу W Residence The Palm, на яких добре видно масштаби розкоші, в якій живе спійманий на рекордному для України хабарі в розмірі 6 млн доларів Микола Злочевський.

Інформація про дубайську нерухомість була отримана завдяки витоку інформації DubaiUnlock, яка потрапила до Вашингтонського центру оборонних досліджень (C4ADS). Її передали Проєкту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) і згодом скоординували з журналістами-розслідувачами з різних країни.

Як зауважують журналісти проєкту Радіо Свобода «Схеми», витік включає закриті дані Земельного департаменту та реєстрів нерухомості Дубая. Згідно з отриманими документами, родина Злочевського придбала двоє апартаментів в житловому комплексі W Residence у 2019 році. Їхня площа складає 1700 квадратних метрів і обійшлися вони колишньому українському міністру-хабарнику в 11 млн доларів.

Читайте по темі: У Пущі Водиці шахраї обманом заволоділи документами на будинок і земля вартістю 7,3 млн гривень

 qhiqquiqxriqzzhab

(фото з офіційного сайту WResidence)

Комплекс W Residence розташований на штучному острові The Palm Jumeirah і введений в експлуатацію у 2018 році. Він складається з восьмиповерхової будівлі у вигляді літери W та поділений на вісім так званих особняків. Кожен з них має окремі входи та консьєрж-сервіс. На поверхах всього по дві квартири.

Як зауважується на офіційному сайті комплексу, «із 43 апартаментів відкривається вид на Перську затоку, 47 мають фантастичний вид на Дубай, а 14 – в обидва боки». Також в будівлі є окремі апартаменти з власними басейнами та величезними терасами, що можна вважати окремим будинком у комплексі.

(фото з офіційного сайту WResidence)

На першому поверсі W Residence розташований величезний загальний басейн, доступний для всіх резидентів комплексу. Мешканці мають безкоштовний доступ до «клубу 104», який включає відвідування фітнес-центр, спа, послуг масажу, салону краси тощо.  

Як зауважує джерело «Антикору», люксовість географічного розташування W Residence полягає у тому, що комплекс побудований на крайній точці острову The Palm Jumeirah і тому має найбільшу приватність. Потрапити на територію можуть тільки резиденти з власними електронними ключами. Дорога, яка веде до будівлі не завантажена автівками і не є проїзною, адже за комплексом вона просто закінчується.

«Навіть для Дубая, який славиться своїми приголомшливо розкішними проєктами нерухомості, подібне розташування є велика рідкість. Житлових комплексів, які мають власний вихід до 250-метрового пляжу, в Дубаї не надто багато. Зазвичай в таких локаціях розміщуються готелі. Наприклад, упритул до комплексу, де має нерухомість родина Злочевського, розташовані найдорожчі готелі Kempinski та Raffles. З іншого боку – W Hotel, бренд якого належить відомій готельній мережі Marriot», - розповідає співрозмовник.

Читайте по темі: Михайло Пластун: від посіпаки депутата з ОПЗЖ до керівника міжнародного підрозділу «Укрзалізниці»

(на фото справа готель Raffles, найдешевший номер в якому коштує 300 доларів за ніч)

(фото з сайту WHotel)

З апартаментів W Residence, які виходять на пляж, відкривається вид на візитівки Дубая – готелі Atlantis, Royal Atlantis та район Dubai marina і на найбільше в світі колесо огляду.

Достеменно невідомо, на якому поверсі володіють апартаментами Злочевські. Але за даними проекту «Схеми» записані вони на дочку ексміністра Анну і ніколи не здавалися в оренду.

Зараз придбати апартаменти з трьома спальнями (в Дубаї при описі нерухомості зазначають кількість спальних кімнат, не враховуючи вітальні, кухні, санвузли та додаткові приміщення і тераси – ред.), площею 6 129 ft² або приблизно 600 кв метрів, можна за 39 мільйонів дирхамів. За нинішнім курсом це 390 млн гривень, або близько 10 мільйонів доларів.

Дубай часто називають податковим раєм і місцем, де мало цікавляться походженням коштів. Тож це місто приваблює багатьох саме через таку приватність. Ба більше, деякі угоди з нерухомості можна закрити за готівку і таким чином її легалізувати. І користуються цим не тільки українські корупціонери.

У 2019 році, саме в той рік, коли родина Злочевських купила апартаменти в Дубаї, колишній міністр почав переписувати свій бізнес на дочок – Анну та Каріну. Зараз практично всіма його компаніями, включаючи нафтогазовими, управляють саме вони. Більшість активів перебуває на території України і продовжує працювати попри кримінальні справи проти Миколи Злочевського, звинуваченого у корупції та оголошеного у розшук. Напевно, з дубайських квартир із приголомшливим видом і ще більш вражаючою ціною дочкам Злочевського управляти ними не дуже складно.

Читайте по темі:

Єгипет та ОАЕ готові утворити сили безпеки у післявоєнному секторі Гази
Родичі полковника із СБУ Олексія Зеленського володіють будинком за $1 млн та автопарком на $440 тисяч
Земельне шахрайство: компанія колишнього регіонала Продивуса намагається привласнити 17 га землі в центрі Києва
Нульова декларація та зв’язки з регіоналами: Що дозволяє родині заступника голови Держпродспоживслужби Андрія Крейтора подорожувати найдорожчими містами світу
Яке відношення має справа "Львівського арсеналу" зі загадковою смертю у Чехії Роберта Зеленки
Як контрабандисти Козловський та Свіщов стали спортивними менеджерами
Чому конвертатор пов’язаний з Росією Місак Хідірян безкарно веде бізнес в Україні і не боїться санкцій РНБО?
Сумнівні статки: чим заробляє на життя обраниця заступника генпрокурора Вербицького Христина Ільницька
Заступник директора ДБР Удовиченко проживає в апартаментах вартістю $900 000
В Одесі суд відмовився передавати АРМА нерухомість радника Міноборони РФ Дмитрієва

Коментарі:

comments powered by Disqus