Пошук по сайту:

У парламенті Франції закликають «зняти табу» на заборону Києву завдавати ударів по РФ

У парламенті Франції закликають «зняти табу» на заборону Києву завдавати ударів по РФ
У парламенті Франції закликають «зняти табу» на заборону Києву завдавати ударів по РФ

Голова комітету у закордонних справах Національної асамблеї Франції Жан-Луї Бурланж закликає свою країну змінити доктрину і більше не забороняти Україні завдавати ударів по російській території.

Про це йдеться у заяві депутата, яку наводить Le Figaro.

"Вийти зі стану очікування і прийняти рішення, яке можна порівняти з рішенням британців та американців", - закликав фахівець з міжнародних відносин.

Він наголошує, що Париж "місяцями висловлював своє бажання бути в авангарді солідарності з Україною та міжсоюзницької координації".

На думку Жана-Луї Бурланжа, "ця зміна доктрини є абсолютно легітимною, оскільки покладає край неприйнятній асиметрії між становищем агресора і становищем жертви агресії".

За його словами, у військовому плані вся територія України з початку війни зазнала ударів російського далекобійного озброєння, а також зброї, яку постачають Москві її союзники, зокрема, північнокорейські балістичні ракети та іранські безпілотники. Київ також завдає ударів по Росії в глибину, але поки що може використовувати зброю власного виробництва, зокрема безпілотники.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

"Чому українцям має бути відмовлено у праві відповідати ударом на удар на атаки проти них?», - запитує депутат і закликає до "зняття невиправданого табу".

"Перед обличчям подвоєної агресії Росії лише перебалансування сил і відновлення симетрії в стратегічних позиціях може переконати Путіна припинити свою згубну авантюру", - твердить голова комітету закордонних справ.

Коментарі:

comments powered by Disqus