Пошук по сайту:

Міноборони запустило пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців

Міноборони запустило пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців
Міноборони запустило пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців

У Міноборони розпочали пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців, основним завданням якого є створення ефективного реабілітаційного простору за участі цивільних та військових закладів охорони здоров’я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили в Міноборони.

Як зазначається, процес реабілітації у сфері охорони здоровʼя має пройти етап реформування. Про це йшлося на установчій нараді міжвідомчої робочої групи.

У Міноборони розповіли, що серед першочергових завдань - уніфікація стандартів і протоколів, наскрізний моніторинг та контроль результатів. Також планується створення центрів досконалості – закладів, які візьмуть на себе лідерство у сфері реабілітації.

Крім того, процес реформування передбачає формування так званого ефективного маршруту пацієнта, який базуватиметься на прогнозі його подальшого лікування та реабілітації, а також визначення профільних закладів згідно з особливостями травм та захворювань.

Як наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, створення єдиного реабілітаційного простору – це глобальне завдання, яке потребує тісної співпраці між органами державної та регіональної влади, а також місцевого самоврядування.

Читайте по темі: Сили ППО збили 5 ворожих ракет Х-59 та 7 БПЛА на півдні

"Дуже вдячна всім за активну позицію та зусилля по реалізації проєкту. В найближчий час ми маємо протестувати спроможності системи, визначити виклики та створити прозору, ефективну та зручну для людини систему реабілітації", - додала вона.

Коментарі:

comments powered by Disqus