Пошук по сайту:

У МВС відзначили сімох дітей за сміливість під час війни

У МВС відзначили сімох дітей за сміливість під час війни
У МВС відзначили сімох дітей за сміливість під час війни

У Міністерстві внутрішніх справ України у межах акції “Діти-герої” відбулося відзначення сімох дітей за сміливість під час війни.

Про це повідомляє МВС.

“31 травня відбулася благодійна акція від Міністерства внутрішніх справ - “Діти-Герої”. Метою акції є відзначення дітей, які постраждали від російської агресії, проявили себе під час повномасштабної війни та допомагають захисникам України”, - ідеться у повідомленні.

Церемонію вручення проводила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

“Маленькі, але з дорослою сміливістю та мріями. Ви надихаєте кожного з нас своїми діями, своєю витримкою і рішучістю. Історія кожного захоплює та надихає. Дякуємо за ваші вчинки і ваш героїзм”, - наголосила Павліченко.

Хтось із представлених дітей пережив ракетний удар, хтось був за крок від смерті, хтось попри особисту боротьбу із хворобою продовжує піклуватися про українських військовослужбовців, наближаючи перемогу.

Читайте по темі: Сили оборони вночі знищили 24 із 27 дронів-камікадзе "Шахед"

У МВС зауважили, що “ці діти втратили дитинство через агресію Росії і зарано стали дорослими, тому для кожного з них хотілось подарувати якнайбільше тепла, приємних і по-справжньому дитячих емоцій”.

Наймолодшій лауреатці - 5 років. Це маленька зоозахисниця Софія Фортус із Запоріжжя. 22 березня російські загарбники завдали удару по її місту. Внаслідок атаки була зруйнована одна з багатоповерхівок, куди дівчинка приходила годувати котів. Разом із батьками дитині вдалося впродовж декількох днів тварин відшукати, передати господарям, а для деяких облаштувати будиночки-прихистки, де завжди є вода і їжа.

Ще один лавреат - Роман Олексів. 14 липня 2022 року, російські терористи завдали ракетного удару по Вінниці. В епіцентрі прильоту опинився і Роман, який вижив серед усіх відвідувачів медичного центру в центрі міста. Хлопчик отримав близько 45% тяжких опіків по тілу. Також постраждали внутрішні органи. Він довгий час проходив лікування у Німеччині. Реабілітація досі триває, тому він постійно носить компресійну маску для зменшення виникнення рубців. Однак це не завадило йому повернутися до улюбленого хобі - бальних танців і занять на баяні в музичній школі.

Також отримав відзнаку Микола Олійник з Донецької області. У свої вісім років хлопчик пережив обстріл і життя в підвалі. Нині школяр з мамою починають життя в Києві, але найбільше мріють повернутись додому.

Кожен маленький лавреат отримав на згадку цінні подарунки від МВС України, Ради Європи, Gen-Ukraine, UNICEF.

Цінні подарунки також підготувала швейцарсько-українська програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Перед нагородженням для дітей влаштували знайомство із тваринами в екопарку у Київській області. Також без подарунків дітей не залишив пес Патрон, з яким діти фотографувались.

Історії лавреатів благодійної акції будуть опубліковані на офіційних інформаційних майданчиках МВС впродовж наступного тижня.

 eiqdiexikdhab

Читайте по темі: Сили ППО збили 5 ворожих ракет Х-59 та 7 БПЛА на півдні

Коментарі:

comments powered by Disqus