Пошук по сайту:

Росія намагається заволодіти урановими активами в Нігері, які належать французам

Росія намагається заволодіти урановими активами в Нігері, які належать французам
Росія намагається заволодіти урановими активами в Нігері, які належать французам

Російська державна ядерна компанія «Росатом» контактувала з військовою владою Нігеру щодо придбання активів французької компанії Orano.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Західний дипломат, який працює в регіоні, сказав журналістам, що переговори, швидше за все, зосереджені навколо дозволів на видобуток урану.

«Росія посилює свої економічні, дипломатичні та військові звʼязки в Африці, в тому числі після перевороту в Нігері, і вони розглядають цю частину світу як стратегічну інвестиційну можливість. Рука об руку, «Росатом» диверсифікує свої інвестиції в уран в Африці», — сказав Марк Хіббс, берлінський ядерний аналітик з Фонду Карнегі за міжнародний мир.

Незрозуміло, скільки активів «Росатом» хоче придбати в Нігері. Джерела схарактеризувати обговорення як такі, що перебувають на ранній стадії й умови будь-якої передачі ще не визначені.

Читайте по темі: Найбільший банк Данії Nordea звинуватили у відмиванні майже 4 мільярдів доларів російських грошей

Orano належать мажоритарні частки в операційних компаніях відкритого рудника Somair, підземного рудника Cominak, який наразі закрито, та проєкту Imouraren, який призупинено з 2015 року.

В компанії кажуть, що нічого не знають про будь-які переговори між Нігером і російськими компаніями. Orano продовжує співпрацювати з новими лідерами Нігеру з липня.

Коментарі:

comments powered by Disqus