Пошук по сайту:

Союзники по НАТО планують масоване оновлення армії

Союзники по НАТО планують масоване оновлення армії
Союзники по НАТО планують масоване оновлення армії

На тлі глобальних загроз, що продовжують зростати, європейські союзники по НАТО і Канада мають намір протягом наступних п’яти років провести масовану модернізацію власних оборонних спроможностей, що передбачає замовлення тисяч систем ППО та артилерії, а також 850 сучасних літаків 5-го покоління.

Про це у Брюсселі на підсумковій пресконференції після завершення дводенної зустрічі міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Зростаючі загрози, перед якими ми постаємо, вимагають суттєвого підвищення вимог від союзників до (оборонних) спроможностей, в таких сферах, як зброя і боєприпаси, повітряна та протиракетна оборона, логістичне забезпечення та наявність зброї великого радіусу дії. Протягом наступних п’яти років союзники по НАТО по всій Європі та Канада планують замовити тисячі протиповітряних та артилерійських систем, 850 сучасних літаків, переважно на основі літаків 5-го покоління F-35, а також багато інших сучасних спроможностей», - зазначив Столтенберг.

Він зауважив, що союзники по Альянсу продовжують інвестувати в інновації, що включає виділення більше 1 мільярда доларів для Інноваційного фонду НАТО.

«Під час (Вашингтонського – ред.) саміту в липні, як очікується, союзники приймуть нове промислове оборонне замовлення, щоб надіслати сигнал стабільного попиту для промисловості. Це дасть змогу нам наростити виробництво та розвинути оборонно-промисловий комплекс, який буде відповідати нашим цілям», - сказав генеральний секретар НАТО.

Він також наголосив, що НАТО залишатиметься ядерним Альянсом, і шляхи вдосконалення системи ядерного стримування також були сьогодні винесені на розгляд міністрів оборони.

Читайте по темі: Путіну вдалося втягнути Європу та НАТО у гонку озброєнь, на яку Росія не має адекватної відповіді

«Ми є ядерним Альянсом, який зобов’язався бути відповідальним та прозорим. Є очевидною наша рішучість зберегти мир, запобігти ворожій діяльності та стримати агресію», - зазначив Столтенберг.

Коментарі:

comments powered by Disqus