Пошук по сайту:

ЮНІСЕФ передав Україні 40 автівок для медиків

ЮНІСЕФ передав Україні 40 автівок для медиків
ЮНІСЕФ передав Україні 40 автівок для медиків

ЮНІСЕФ за сприяння уряду Іспанії передав Міністерству охорони здоровʼя України 40 автомобілів для первинної ланки.

Автівки призначені для надання патронажної допомоги новонародженим на дому.

Про це на брифінгу, присвяченому передачі автівок, сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

«Сьогоднішні автомобілі, які поїдуть у центри первинної медико-санітарної допомоги, підтримують ту ініціативу, яку ми реалізуємо разом з ЮНІСЕФ - забезпечення патронажем новонароджених дітей, які у тому числі і проживають у віддалених населених пунктах», - сказав Ляшко.

Як додав міністр, йтиметься не тільки про патронажні візити медсестер, а й про можливості доїзду сімейних лікарів у віддалені населені пункти.

Машини будуть доставлені до центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Чернігівської, Київської областей та міста Києва.

Читайте по темі: У США оголосили новий пакет військової допомоги Україні

«Домашні візити роблять якісну первинну медичну допомогу та послуги доступнішими для дітей від зачаття до двох років, — у період, який є вирішальним для формування мозку та нервової системи дитини. Домашні візити дають змогу на ранній стадії виявити проблеми та ризики, пов’язані зі здоров’ям, такі як пропущені планові щеплення, можливі порушення розвитку. Завдяки ранньому виявленню діти, їхні батьки та опікуни можуть терміново отримати потрібні їм послуги та підтримку», — сказала на брифінгу заступниця голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Віра Мендонса.

Автомобілі закуплені ЮНІСЕФ за підтримки уряду Іспанії й національних комітетів ЮНІСЕФ в Іспанії та Нідерландах.

«Сьогоднішня подія відображає солідарність Іспанії з хоробрим народом України, який має витримати важкі обставини, спричинені цією жахливою війною. Ця важлива ініціатива дозволить дітям на ранніх стадіях розвитку, які проживають у віддалених районах, а також їхнім батькам або опікунам отримати доступ до базових медичних послуг завдяки візитам кваліфікованих медсестер», — сказав під час брифінгу Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда.

Коментарі:

comments powered by Disqus