Пошук по сайту:

Демократи Палати представників закликати тренувати більше українських пілотів на F-16

Демократи Палати представників закликати тренувати більше українських пілотів на F-16
Демократи Палати представників закликати тренувати більше українських пілотів на F-16

Група демократів у Палаті представників Конгресу США закликає Пентагон розширити підготовку українських пілотів F-16.

Про це повідомляє Politico.

Так, законодавці на чолі з депутатом Адамом Шиффом підтримують запит України на підготовку ще 10 українських пілотів F-16 цього року і в новому листі просять міністра оборони США Ллойда Остіна втілити його в життя.

"Прохання надходить у критичний момент триваючого конфлікту України з Росією, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни", – йдеться у листі 15 законодавців, який отримав Politico.

 

У листі додали: "До кінця року Україна матиме більше літаків F-16, ніж кваліфікованих пілотів, щоб ними керувати, ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні".

Видання нагадало, що минулого року президент Джо Байден схвалив передачу Україні літаків з Норвегії, Бельгії, Данії та Нідерландів, але підготовка пілотів зіткнулася з логістичними проблемами.

Politico повідомляло, що Україна заявляла, що має 30 пілотів, які мають право розпочати навчання в США негайно, і що адміністрація Байдена поінформувала Україну, що їй не вистачає навчальних місць у своїй програмі, що базується в Арізоні, щоб прийняти понад 12 пілотів одночасно.

Як наслідок, Київ тисне на американських і європейських партнерів, щоб вони прискорили і розширили масштаби підготовки пілотів винищувачів, хоча союзники зазначають, що українські пілоти ще не готові до масових польотів на винищувачах F-16, що надходять до України.

Американські законодавці стверджують, що союзники по НАТО мають широкі навчальні програми і могли б задовольнити запит України на додаткові тренування. Але вони хочуть, щоб Пентагон очолив цей процес. Вони пишуть, що це "може забезпечити найдоцільніший спосіб" розширення програми.

Читайте по темі: Адміністрація США: Наступного тижня слід очікувати нових заяв по F-16 для України

"Ці зусилля не лише посилять здатність України ефективно використовувати винищувачі F-16, але й зміцнять зобов’язання ширшої коаліції підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність", – додали вони.

Коментарі:

comments powered by Disqus