Пошук по сайту:

В Італії сталось виверження вулканів Етна та Стромболі

В Італії сталось виверження вулканів Етна та Стромболі
В Італії сталось виверження вулканів Етна та Стромболі

В Італії у п’ятницю розпочалося виверження двох вулканів - Етна і Стромболі, що призвело до тимчасового закриття аеропорту в сицилійському місті Катанія.

Про це повідомляє Reuters.

 qhiqhhiekiqkrhab

Зазначається, що вулкан Етна останніми днями демонстрував інтенсивну активність, а вулкан Стромболі, який знаходиться біля північного узбережжя Сицилії, викинув лаву в море.

Агентство цивільного захисту Італії оголосило найвищий «червоний» рівень небезпеки для Стромболі, попередивши, що ситуація може погіршитися. Водночас міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі сказав, що Стромболі «перебуває під наглядом», і додав, що влада перевіряє готовність планів евакуації на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Пожежна команда повідомила про подвоєння кількості фахівців на острові для запобігання погіршенню ситуації.

Читайте по темі: Закупівля Австрією російського газу перевищила довоєнній рівень

«Злітно-посадкова смуга в аеропорту Катанії непридатна для використання через падіння вулканічного попелу. Польоти та вильоти призупинені», – йдеться у заяві аеропорту в місті.

Як пише ANSA, агентство SAC, яке керує летовищем Катанії, закрило повітряний простір уранці у п’ятницю через вулканічний попіл в атмосфері від виверження Етна.

Згідно із заявою агентства, на злітно-посадкових смугах був попіл. Відновити польоти мали о 15:00 за місцевим часом.

Мер Катанії Енріко Трантіно видав розпорядження про заборону використання двоколісних видів транспорту та встановлення обмеження швидкості до 30 км/год через попіл упродовж 48 годин.

Коментарі:

comments powered by Disqus