Пошук по сайту:

Верховний суд Бразилії підтвердив заборону соцмережі X

Верховний суд Бразилії підтвердив заборону соцмережі X
Верховний суд Бразилії підтвердив заборону соцмережі X

Колегія Верховного суду Бразилії у понеділок підтвердила рішення про призупинення роботи соціальної мережі Ілона Маска X в країні.

Про це повідомляє BBC.

"Верховний суд Бразилії підтримав заборону на діяльність соціальної мережі X, раніше відомої як Twitter", – йдеться у повідомленні.

Судді одностайно проголосували за цю міру, що означає, що заборона залишиться в силі.

Соцмережа X була заборонена у Бразилії, оскільки вона не змогла призначити нового законного представника в країні до визначеного судом терміну.

Це новий етап у протистоянні між суддею Верховного суду Алешандре де Мораесом та власником соцмережі X Ілоном Маском, яке розпочалося в квітні, коли суддя наказав заблокувати десятки облікових записів за підозрою в поширенні дезінформації.

Читайте по темі: ЗМІ: Бразилія зняла блокування банківських рахунків компаній Ілона Маска

Пізніше суддя Мораес закликав колегію з п’яти членів ухвалити рішення про призупинення роботи соцмережі X, що викликало розкол у Бразилії.

Коментуючи рішення про заборону соцмережі, Ілон Маск раніше заявив: "Свобода слова є основою демократії, і необраний псевдосуддя в Бразилії руйнує її у політичних цілях".

У своїй ухвалі суддя Мораес надав компаніям, включно з Apple та Google, п’ятиденний термін для видалення соцмережі X зі своїх магазинів застосунків та блокування її використання на пристроях iOS та Android.

Він додав, що особи або компанії, які й далі отримують доступ до соцмережі X через віртуальні приватні мережі (VPN), можуть бути оштрафовані на 50 000 реалів (8 910 доларів США).

Минулого місяця соцмережа X закрила свій офіс у Бразилії, зазначивши, що її представнику погрожували арештом, якщо вона не виконає накази, які вона вважає "цензурою" і які, на її думку, є незаконними згідно з бразильським законодавством.

Суддя Мораес наказав заблокувати облікові записи соцмережі X, що звинувачуються у поширенні дезінформації, багато з яких належать прихильникам колишнього правого президента Жаїра Болсонару, на період проведення розслідування.

Бразилія вважається одним з найбільших ринків для соціальних мереж Ілона Маска. Оскільки наразі доступ до соцмережі X закрито, багато бразильців шукають їй альтернативу.

Коментарі:

comments powered by Disqus