Пошук по сайту:

У Франції розповіли про підготовку українських пілотів

У Франції розповіли про підготовку українських пілотів
У Франції розповіли про підготовку українських пілотів

У Франції на тренувальних літаках Alpha Jet, які вважаються містком між гвинтовим літаком та винищувачем F16, навчаються зараз 10 українських пілотів.

Про особливості французької підготовки дізнався Le Monde.

"Наша схема і тактичні методи універсальні. Тут ми дуже близькі до того, що робить F16, і до того, що можна буде знайти на Mirage 2000", - пояснив один з інструкторів.

За його словами, українським пілотам від 20 до 23 років. Вся інша інформація про них засекречена. Програма інтенсиву включає 80 годин польотів і 50 годин на тренажері з інструкторами. Зміст модулів скорочений за згодою з українською стороною. Тому підготовка українських пілотів у Франції триватиме лише шість місяців, а не 18, як було б у звичайному форматі.

"Вони мають здобути якомога більше навичок, щоб при потраплянні до конверсійної ескадрильї їм потрібно було лише додати те, що є специфічним для F16 або Mirage", - додав інструктор.

Перевага в тому, що навчальні літаки мають панель приладів, яка імітує панель F-16.

Читайте по темі: Адміністрація США: Наступного тижня слід очікувати нових заяв по F-16 для України

 eiqrrirkiquthab

"Тут ми дамо їм всі основи: як застосовувати процедури, як діяти в тактичній ситуації, як реагувати, коли трапляється поломка", - пояснили французькі фахівці.

Пілоти навчаються літати у складі патрулів - тобто з двома літаками, що є незвичною практикою для України, освоюють "тактичну" навігацію (тобто польоти на дуже малій висоті 150 метрів) та стрільбу з 30-міліметрової гармати.

Представники французьких ВПС також розповіли, що частину обіцяних президентом Макроном "Міражів" буде взято із запасів ескадрильї, яка зараз базується в департаменті Верхня Сона.

Коментарі:

comments powered by Disqus