Пошук по сайту:

У Литві волонтери та Грібаускайте збирають на дрони для України

У Литві волонтери та Грібаускайте збирають на дрони для України
У Литві волонтери та Грібаускайте збирають на дрони для України

Мета кампанії - придбати і відправити на фронт в Україну якомога більше дронів литовського виробництва або збірки.

У Литві волонтери організації Blue/Yellow спільно з експрезиденткою країни Далею Грібаускайте запустили кампанію "Привіт з Литви" для збору коштів на безпілотники для України. Про це у середу, 3 липня, повідомляє LRT.

Патроном кампанії є експрезидентка Литви Даля Грібаускайте. Свою участь у проєкті вона пояснила тим, що "Україна - це наш спільний фронт, де кожен з нас може бути важким кулаком для агресора".

"Відправляймо в бій наші литовські безпілотники, щоб вони боролися з ворогом від нашого імені. Борімося за життя, за перемогу, за майбутнє", - розповіла Грибаускайте.

Керівники проєкту зазначили, що кожен, хто пожертвує організації 500 євро, матиме можливість відправити в Україну іменний безпілотник з "привітанням від Литви".

Читайте по темі: Адміністрація США: Наступного тижня слід очікувати нових заяв по F-16 для України

"Лише за перше півріччя цього року ми закупили та відправили в Україну понад 2 000 безпілотників - від невеликих FPV до великих та спеціалізованих для виконання конкретних місій. Звичайно, цього недостатньо, тому ми прагнемо додати принаймні ще кілька сотень дронів цього місяця", - каже Лаура Паукште, директорка Blue/Yellow.

Вказується, що дрони в рамках проєкту будуть збирати до кінця літа. 

Коментарі:

comments powered by Disqus